kasiaszwec.ks@gmail.

kasiaszwec.ks@gmail.

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Książka Kucharska: Kuchnia Ameryki Łacińskiej z produktami Hortex

Krem kukurydziany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Słodko-ostry krem z charakterystycznej dla Meksyku kukurydzy, łatwy w przygotowaniu. Bardzo dobrze komponuje się z nachosami.

Krem kukurydziany

Składniki:

Krem kukurydziany

 

Sposób przygotowania:

Krem kukurydziany
Włoszczyznę zalać gorącą wodą, gotować około 30 minut aby wydobyć cały smak i utworzyć bulion warzywny. Bulion odcedzić. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, dodać sól i kukurydzę. Zalać bulionem i mlekiem i gotować do miękkości. Zupę zmiksować. Doprawić pieprzem i ostrą papryką. Podawać z chipsami z szynki lub z nachosami.

Tagi:

kukurydza