gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Zupa meksykańska z pulpetami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ostra zupa z meksykańską mieszanką warzyw z pulpecikami. Wyrazista i sycąca. Polecam wypróbowanie przepisu.

Zupa meksykańska z pulpetami

Składniki:

Zupa meksykańska z pulpetami

Pulpety

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżki bułki tartej,
  • sól i pieprz,
  • 1 łyżeczka majeranku,

zupa

Sposób przygotowania:

Zupa meksykańska z pulpetami
Do mielonego mięsa dodajemy podane składniki i formujemy malutkie pulpeciki. Do garnka wlewamy wodę.

Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gdy woda będzie się gotować dodajemy pulpeciki. Gotujemy ok 20 minut.

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę. Cebulę kroimy w plasterki i podsmażamy na suchej patelni.

Dodajemy do zupy ziemniaki, cebulę i mieszankę warzyw meksykańskich. Gotujemy 10 minut.

Przyprawiamy i gotujemy jeszcze 5 minut. Smacznego ;)