Sposób przygotowania:
Zupa meksykańska z pulpetami
Do mielonego mięsa dodajemy podane składniki i formujemy malutkie pulpeciki. Do garnka wlewamy wodę.
Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gdy woda będzie się gotować dodajemy pulpeciki. Gotujemy ok 20 minut.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę. Cebulę kroimy w plasterki i podsmażamy na suchej patelni.
Dodajemy do zupy ziemniaki, cebulę i mieszankę warzyw meksykańskich. Gotujemy 10 minut.
Przyprawiamy i gotujemy jeszcze 5 minut. Smacznego ;)
Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gdy woda będzie się gotować dodajemy pulpeciki. Gotujemy ok 20 minut.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę. Cebulę kroimy w plasterki i podsmażamy na suchej patelni.
Dodajemy do zupy ziemniaki, cebulę i mieszankę warzyw meksykańskich. Gotujemy 10 minut.
Przyprawiamy i gotujemy jeszcze 5 minut. Smacznego ;)