kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Zupa krem marchewkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • KALORIE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną zupę marchewkową. Przygotowana na mięsnym wywarze i podana z płatkami migdałów smakuje wyśmienicie. Polecam.

Zupa krem marchewkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa krem marchewkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem marchewkowa
Udko myjemy i wkładamy do gotującej wody, gotujemy. W międzyczasie warzywa myjemy i obieramy. Marchewki i ziemniaki kroimy w kostkę. Czosnek obieramy z łusek, por czyścimy i myjemy, kroimy na drobno i smażymy na maśle.

Warzywa wkładamy do garnka z zupą, gotujemy do miękkości. Na samym końcu dodajemy przyprawy i mieszamy. Zdejmujemy garnek z ognia i odstawiamy zupę, studzimy i blendujemy na krem.

Podajemy z płatkami migdałów.
Zupa krem marchewkowa
Obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę, myjemy,
Zupa krem marchewkowa
Marchewkę obieramy i myjemy, kroimy w kostkę.
Zupa krem marchewkowa
Do gotującego się mięsa dokładamy resztę składników.
Zupa krem marchewkowa
ostudzoną zupę blendujemy na gładki krem.