lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Zupa rybna,

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobra zupa do obiadu albo też jako przysmak wigilijny.

Zupa rybna,

Składniki:

Zupa rybna,

 

  • 2 litry wody
  • 2 filety rybne
  • 3 ziemniaki
  • sól
  • pieprz
  • vegeta
  • 1 łyżka posiekanych listków szałwii
  • 2 marchewki
  • 2 pory
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa rybna,
Filety rybne ( z dowolnej ryby) oczyścić i pokroić na kostkę. Obraną i umytą marchewkę pokroić również na kostkę. Pory dokładnie oczyścić i pokroić w paseczki. Ziemniaki obrać, umyć i także pokroić w kostkę. Wodę, która znajduje się w garnku zagotować, a następnie wrzucić do niej pokrojone warzywa ( por, marchewki, ziemniaki). Zupę gotować około 30 minut, a w następnej kolejności dodać pokrojone wcześniej filety z ryb. Całość przyprawić do smaku pieprzem, solą czy vegetą według własnego uznania oraz dodać łyżkę posiekanych listków szałwii. Całość gotować jeszcze przez około 10 minut. Na sam koniec posypać zupę umytą i posiekaną pietruszką.