Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Zupa rybna trochę inna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

trochę inna zupa rybna bardzo aromatyczna i smaczna

Zupa rybna trochę inna

Składniki:

Zupa rybna trochę inna

 

  • 50 dag filetów z morszczuka
  • 1 czerwona papryka
  • 50 dag pomidorów
  • 125 ml przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 500 ml wywaru (najlepiej rybnego)
  • 3 łyżeczki oleju
  • 2 duże cebule
  • 1 por tylko biała część
  • 4 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • 1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej
  • 2 łyżki białego wina
  • 2 łyżeczki cukru
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 listek laurowy

Sposób przygotowania:

Zupa rybna trochę inna
W garnku rozgrzewamy olej na którym podsmażamy posiekaną cebulę, pora, czosnek oraz majeranek i pokruszony liść laurowy. Kiedy cebula zmięknie dodajemy skórkę pomarańczową oraz posiekane pomidory i wino. Dusimy wszystko razem pod przykryciem około 10 minut. Następnie dolewamy wywar, przecier pomidorowy i koncentrat , doprawiamy cukrem i gotujemy dalsze 15 minut. Na sam koniec do zupy wrzucamy pokrojone w sporą kostkę ryby, sól i pieprz. Kiedy ryba zmięknie zupę rozlewamy do miseczek i posypujemy posiekaną pietruszką.