Sztangiel

Sztangiel

Starszy Kucharz
[Przepisów: 22]

Zupa rybna z amura

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Rybę oczyścić, pokroić w kostkę i osolić. Włoszczyznę oraz cebulę pokroić w

Zupa rybna z amura

Składniki:

Zupa rybna z amura

 

Sposób przygotowania:

Zupa rybna z amura
Rybę oczyścić, pokroić w kostkę i osolić. Włoszczyznę oraz cebulę pokroić w drobną kostkę i dusić 5-6 minut, dodając łyżkę masła. Dołożyć rybę, liść laurowy i dolać tyle wody, aby zakryła rybę. Gotować powoli 25-30 minut, podczas gotowania dodać drobno posiekaną natkę pietruszki. Rozetrzeć żółtka ze śmietaną i mąką, dobrze wymieszać i zaciągnąć nimi zupę. Przyprawić zmielonym pieprzem, solą i sokiem z cytryny.