graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

zupa ryżowa z bukietem warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zupa przypominająca smaki wiosny

zupa ryżowa z bukietem warzyw

Składniki:

zupa ryżowa z bukietem warzyw

 

Sposób przygotowania:

zupa ryżowa z bukietem warzyw
Przyrządzić wywar z kości z przyprawami (cebula, sól do smaku, liść laurowy) i gotować ok. 1 godziny. Po tym czasie dodać pokrojoną włoszczyznę i ziemniaki. Wszystko zagotować i następnie wsypać ryż, gdy będzie miękki ryż przyprawić sokiem cytrynowym, a następnie wlać do zupy jajko rozbełtane z odrobiną wody. Na koniec gotowania zagęścić mąką wymieszaną ze śmietaną. Wlać na talerz i posypać natką pietruszki.

Tagi:

ryż jajko jajka