Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Zupa sałatowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka letnia zupka o ciekawym smaku

Zupa sałatowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa sałatowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa sałatowa
Zagotowujemy bulion do wrzenia. Dodajemy pokrojoną w strzępy i umytą sałatę. Gotujemy aż do miękkości (ok. 20 minut). W tym czasie kroimy cebulę w kostkę. Podsmażamy na patelni. Dodajemy do garnka, doprawiamy koperkiem i pieprzem. Wyławiamy sałatę i miksujemy w blenderze lub korzystamy z blendera ręcznego i robimy dokładnie to samo tyle, że w garnku :) Następnie przelewamy masę sałatową do wywaru. Zabielamy łyżką śmietany. Podajemy z grzankami :)
Zupa sałatowa
Gotujemy sałatę we wrzącym bulion mięsnym
Zupa sałatowa
Podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę na złoto
Zupa sałatowa
Blenderujemy sałatę najdrobniej jak tylko się da
Zupa sałatowa
Dodajemy sałatę do garnka zabielamy całość śmietaną

Tagi:

sałata