Sposób przygotowania:
Zupa selerowa
1. Seler oraz ziemniaki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Oczyszczoną cebulę posiekać w drobną kostkę. Białą część pora pociąć w talarki. Wszystkie warzywa przełożyć do wysokiego rondla i smażyć na oliwie około 10 minut
2. Po tym czasie zawartość garnka zalać bulionem, dodać liść laurowy, sól oraz pieprz do smaku. Gotować około 15 minut, po czym zabielić 1 szklanką mleka
3. Natkę pietruszki opłukać, dokładnie osaczyć i drobno posiekać. Gorąca zupę przelać do talerzy i posypać natką pietruszki.
2. Po tym czasie zawartość garnka zalać bulionem, dodać liść laurowy, sól oraz pieprz do smaku. Gotować około 15 minut, po czym zabielić 1 szklanką mleka
3. Natkę pietruszki opłukać, dokładnie osaczyć i drobno posiekać. Gorąca zupę przelać do talerzy i posypać natką pietruszki.