malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Zupa selerowa z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Moja rodzina bardzo lubi wszelkie zupy i kremy, szczególnie zima. Są bardzo syte i pożywne. Można dodawać makaron jeśli ktoś lubi taki sposób podania

Zupa selerowa z migdałami

Składniki:

Zupa selerowa z migdałami

 

Sposób przygotowania:

Zupa selerowa z migdałami
Seler, cebule oraz łyżkę migdałów siekamy w kostkę. Następnie smażymy na maśle 10 minut, solimy oraz pieprzymy. Przekładamy do rondla dodajemy koper zalewamy bulionem i gotujemy 15 minut. Następnie dodajemy paprykę słodką oraz resztę migdałów i śmietanę. Podajemy zupę gorącą z chlebem lub grzankami.

Tagi:

seler