pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Zupa serowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

gęsta w konsystencji zupa

Zupa serowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa serowa

 

  • 2 sztuki serek topiony,
  • 4 marchewki,
  • 1 por (biała część),
  • 2 łyżki mąka,
  • 2 łyżki śmietana 12%,
  • 2 sztuki kostka rosołowa,
  • sól do smaku,
  • pieprz,
  • Kucharek - uniwersalna

 

Sposób przygotowania:

Zupa serowa
Por i marchewki kroimy w krążki gotujemy w wywarze z kostek rosołowych(ok. 2l) przez 20-30 min. W szklance ciepłej wody rozpuszczamy serki topione, dodajemy mąkę i śmietanę- mieszamy. Wlewamy to do wrzącego wywaru i chwilę gotujemy. Doprawiamy do smaku. Do zupy można dodać oddzielnie ugotowany makaron.
Zupa serowa
Zupa serowa