Dvd

Dvd

Szef Kuchni
[Przepisów: 73]

Zupa serowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zupa serowa z grzankami i natką pietruszki...

Zupa serowa

Składniki:

Zupa serowa

 

  • 0,5l bulionu (może być bulionetka)
  • 125ml mleka
  • 100g serka topionego
  • garść grzanek
  • pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 100ml białego wytrawnego wina

Sposób przygotowania:

Zupa serowa
Bulion zagotować z mlekiem i rozpuścić w nim serek topiony. Zestawić z ognia, doprawić do smaku solą, pieprzem. Na koniec wlać wino i wymieszać. Zupę podawać z chrupiącymi grzankami i z posiekaną natką pietruszki.
Można również podawać ze szczypiorkiem.