Sposób przygotowania:
Zupa serowa z brokułem i papryką
Warzywa obrać i umyć. Róże brokuła podzielić na mniejsze cząstki, a jego łodygę obrać ze skóry i pokroić w kosteczkę. Cebulę pokroić w kostkę, selera w paski, paprykę w kosteczkę, ziemniaki w mniejszą kostkę, a czosnek drobniutko posiekać. Do gotującego rosołu, dodajemy ziemniaki, paprykę, cebulę, lodygę brokuła i przyprawy zagotowujemy, po 15 minutach gotowania wrzucamy lodygę selera i różyczki brokuła, liść laurowy i gotujemy ok 15 minut, po czym dodajemy czosnek, zdejmujemy z palnika, Wlewamy mleko, śmietanę i ser, zagotowujemy i chwilkę gotujemy, do rozpuszczenia sera. Można dodac oregano lub bazylię. Na koniec doprawiamy do smaku i podajemy na gorąco. ( U mnie na zdjeciu uwiecznilam zupkę na moim talerzu tzn w wersji bez zabielaczy ale z serem )
Pyza
kinga
Sarenka
yola
aneczkaz
Sarenka
Dziekuje! Takie opinie sa najcenniejsze. Pozdrawiam serdecznie (:
iwi69