Sposób przygotowania:
Zupa serowa z groszkiem.
Do garnka z wodą wsypać mrożony groszek,sztukę mięsa oraz oczyszczoną i umytą włoszczyznę.Dodać też przypraw zapachowych jak liści laurowych i ziela angielskiego.Gotować niespełna godzinę na średnim ogniu,wyłowić cedzakiem obgotowaną włoszczyznę,kość i listki laurowe.Wrzucić posiekane,umyte czuszki,usuwając z nich nasiona. Potem rozpakować i pokroić kostki serków topionych na trzy części i wrzucić delikatnie na gotujący się wywar.Mieszać,aby się nie kleiły do dna,a potem wlać nieco śmietanki,przedtem ją hartując w odrobinie zupy.Po czasie wlać jej nieco więcej,ale nie zbyt dużo.Pogotować jeszcze z 5 min.Wyłączyć palnik pod garnkiem i doprawić zupę vegetą,pieprzem i dużą szczyptą curry. Nalewać do talerzy głębokich i podawać z grzankami.