Sposób przygotowania:
Zupa serowo-ziołowa na kolorowo.
Marchew i cebulę oczyścić i opłukać,cebulę przekroić na wpół i przypiec połówki z 15 sek. na małym zapalonym palniku, por po umyciu przekroić i białą część odłożyć, a pędy włożyć do garnka wraz z resztą warzyw i zalać wodą. Mięso rosołowe również opłukać i włożyć do garnka oraz liście lubczyku i przyprawy zapachowe. Gotować wywar mięsno-jarzynowy na małym lub średnim ogniu pod przykryciem z godzinę. Dorzucić do wywaru przypieczone połówki cebuli i dalej gotować. Potem wywar przecedzić przez sitko do innego garnka, dodać posiekane lub pokruszone zioła i gotować,10 min., aby rosół przeszedł ich wonią. Serki rozpakować, wrzucić do wywaru i przemieszać łyżką by się rozpuściły, dodać połowę kartonika śmietanki wedle gustu. Rozlewać zupę do głębokich talerzy lub filiżanek do zup i posypać każdą porcję szczyptą pieprzu kolorowego.