2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Zupa śmieciara typowo letnia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Zupa jarzynowa w tej postaci smakuje również wybornie podana z zacierką .....

Zupa śmieciara typowo letnia

Składniki:

Zupa śmieciara typowo letnia

 

  • 40 dag kości cielęcych mogą być schabowe
  • 3 litry wody
  • 1 kg warzyw-marchewka,pietruszka,fasolka szparagowa,burak,kapusta włoska,kalafior
  • 40 dag ziemniaków
  • 6 dag masła
  • 2 łyżki posiekanej zieleniny-szczypiorek, koperek ,natka pietruszki
  • 3 łyżki drobnego makaronu
  • sól do smaku
  • 2 łyzki śmietany 18%

Sposób przygotowania:

Zupa śmieciara typowo letnia
Do garnka wkładamy umyte kości cielęce zalewamy osoloną wodą i gotujemy powoli około 40 minut. Warzywa myjemy ziemniaki skrobiemy kroimy na drobne kawałki solimy i podduszamy w duzym garnku na maśle.Do warzyw wlewamy ugotowany wywar z kościi razem gotujemy jeszcze 40 minut pod koniec wrzucamy makaron.Doprawiamy zupę do smaku solą Do gotowej zupy dodajemy zieleninę ,doprawiamy śmietaną rozrobioną w małej ilosci zupy.Podajemy gorącą z bagietką pszenną . Smacznego:)

Tagi:

makaron buraki