iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupa solferino

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupa solferino polecam smaczna

Zupa solferino

Składniki:

Zupa solferino

 

  • 1 szt biała część pora
  • groszek zielony 1 puszka mała
  • żółtka 2 szt
  • śmietana 1 szklanka
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 litr wywaru warzywnego
  • koncentrat pomidorowy 3 łyżki
  • 4 ziemniaki

Sposób przygotowania:

Zupa solferino
Wywar zagotować ,ziemniaki obrać pokroić w kosteczkę dodać do wywaru . Pora umyć pokroić w plasterki dodać do wywaru . Gotować do miękkości ziemniaków . Dodać odcedzony groszek i przecier pomidorowy . Doprawić sola pieprzem i cukrem do smaku . Żółtka wymieszać ż śmietaną ,wlać troszkę gorącej zupy i dobrze wymieszać . Wlać do garnka z zupa .Mieszamy i zagotowujemy .