malgosiakraw

malgosiakraw

Kucharz
[Przepisów: 11]

Zupa śródziemnomorska z różnymi gatunkami fasoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 280
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa jest ciemna,ponieważ niektóre gat.fasoli są ciemne. Można zupę zabielić śmietaną,jeśli ktoś lubi. Może być sporządzona na bulionie lub wywarze kostno-jarzynowym. Mieszankę fasoli możemy kupić gotową w sklepie.

Zupa śródziemnomorska z różnymi gatunkami fasoli

Składniki:

Zupa śródziemnomorska z różnymi gatunkami fasoli

 

  • 25 dkg mieszanki fasoli i grochu
  • 1-2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/3 selera
  • ok.2 l wywaru
  • 3-4 ziemniaki
  • ok.1/3 szkl.śmietany
  • sól,pieprz,majeranek,natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa śródziemnomorska z różnymi gatunkami fasoli
Mieszankę grochu i fasoli moczymy ok.12 godzin w wodzie. Następnie gotujemy na wywarze, dodając warzywa (marchewka, pietruszka, seler) . Kiedy fasola będzie już prawie miękka dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę. Na końcu doprawiamy zupę, zabielamy śmietaną, dodajemy sporo natki pietruszki drobno pokrojonej.

Tagi:

fasola