Mikrula

Mikrula

Starszy Kucharz
[Przepisów: 34]

Zupa szaraczek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Specyficzny smak..ale jest ok;)

Zupa szaraczek

Składniki:

Zupa szaraczek

 

Sposób przygotowania:

Zupa szaraczek
Umyty,podzielony na rozyczki kalafior i marchew zagotowac w osolonej wodzie,gdy kalafior bedzie lekko miekki odlozyc kilka rozyczek do dekoracji,to samo robimy z marchewka.Dorzucamy do garnka wszystkie pozostale skladniki i gotujemy do miekkosci-jak sie lekko rozgotuje to tez dobrze.Miksujemy zupke.Jesli komus czegos brakuje w smaku to moze dodac troche vegety,soku z cytryny lub kleks smietany.Podawac z rozyczka kalafiora i kawalkiem marchewki.