Sposób przygotowania:
Zupa szczawiowa
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy do miękkości. Do jarzyn dodajemy szczaw ze słoika, mrożony lub świeży. Zupę doprawiamy do smaku i zaciągamy śmietaną. Zupę podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo, można także z pieczywem.
![Zupa szczawiowa Zupa szczawiowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-szczawiowa-248633.jpg)
![Zupa szczawiowa Zupa szczawiowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-szczawiowa-248634.jpg)
![Zupa szczawiowa Zupa szczawiowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-szczawiowa-248635.jpg)