goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Zupa szczawiowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Taką zupę można przygotować również ze szczawiu świeżego lub mrożonego. Wtedy będzie potrzebować do zupy więcej soli.

Zupa szczawiowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa szczawiowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa szczawiowa
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy do miękkości. Do jarzyn dodajemy szczaw ze słoika, mrożony lub świeży. Zupę doprawiamy do smaku i zaciągamy śmietaną. Zupę podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo, można także z pieczywem.
Zupa szczawiowa
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce
Zupa szczawiowa
Do jarzyn dodajemy szczaw ze słoika, mrożony lub świeży
Zupa szczawiowa
Zupę doprawiamy do smaku i zaciągamy śmietaną.

Tagi:

szczaw