eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1453]

Zupa szczawiowa Eli

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Pyszna szczawiowa dla amatorów kwaśnych zup.

Zupa szczawiowa Eli

Składniki:

Zupa szczawiowa Eli

 

Sposób przygotowania:

Zupa szczawiowa Eli
Obrane warzywa i ziemniaki pokroić w kostkę,wrzucić do wrzącego bulionu i gotować do miękkości.Umyty szczaw obrać z łodyg i pokroić w paseczki.Dodać do warzyw,chwilę gotować i zmiksować razem z jarzynami i ziemniakami.W rondelku rozgrzać margarynę,dodać mąkę,przesmażyć(nie rumienić) dodać do zupy i chwilkę pogotować.Doprawić pieprzem i maggi do smaku.Podawać z jajkami ugotowanymi na twardo.Smacznego!