Sposób przygotowania:
Zupa szczawiowa z grzankami
Ze skrzydełek kurczaka i włoszczyzny ugotować bulion. Masło roztopić i poddusić na nim opłukany, osuszony i pokrojony szczaw tak by puścił sok.
Szczaw przełożyć do zupy i gotować około 8-10 minut. Zahartowaną śmietanę wlać do zupy mieszając, doprawić zupę do smaku. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę.
Jajka dodać do zupy i wymieszać.
Zupę podawać z grzankami z chleba ( chleb pokroić wcześniej w kostkę i wysuszyć na grzanki ).
Szczaw przełożyć do zupy i gotować około 8-10 minut. Zahartowaną śmietanę wlać do zupy mieszając, doprawić zupę do smaku. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę.
Jajka dodać do zupy i wymieszać.
Zupę podawać z grzankami z chleba ( chleb pokroić wcześniej w kostkę i wysuszyć na grzanki ).
Megi-