Sposób przygotowania:
Zupa szczawiowa z grzankami
Ze skrzydełek kurczaka i włoszczyzny ugotować bulion. Masło roztopić i poddusić na nim opłukany, osuszony i pokrojony szczaw tak by puścił sok.
Szczaw przełożyć do zupy i gotować około 8-10 minut. Zahartowaną śmietanę wlać do zupy mieszając, doprawić zupę do smaku. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę.
Jajka dodać do zupy i wymieszać.
Zupę podawać z grzankami z chleba ( chleb pokroić wcześniej w kostkę i wysuszyć na grzanki ).
Szczaw przełożyć do zupy i gotować około 8-10 minut. Zahartowaną śmietanę wlać do zupy mieszając, doprawić zupę do smaku. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę.
Jajka dodać do zupy i wymieszać.
Zupę podawać z grzankami z chleba ( chleb pokroić wcześniej w kostkę i wysuszyć na grzanki ).
![Zupa szczawiowa z grzankami Zupa szczawiowa z grzankami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-szczawiowa-z-grzankami-381721.jpg)
![Zupa szczawiowa z grzankami Zupa szczawiowa z grzankami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-szczawiowa-z-grzankami-381722.jpg)
![Zupa szczawiowa z grzankami Zupa szczawiowa z grzankami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-szczawiowa-z-grzankami-381723.jpg)
![Zupa szczawiowa z grzankami Zupa szczawiowa z grzankami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-szczawiowa-z-grzankami-381724.jpg)
Megi-