Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Zupa szczawiowa z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo smaczna zupa szczawiowa z jajkiem

Zupa szczawiowa z jajkiem

Składniki:

Zupa szczawiowa z jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa szczawiowa z jajkiem
Żeberko wyładamy na garnka, wlewamy wodę. Gotujemy około 20 minut. Następnie do wywaru dodajemy pokrojoną marchewkę, seler oraz cebulę. Wsypujemy przyprawę. Gotujemy około 30 minut. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości. Następnie do zupy wlewamy śmietanę i dodajemy pokrojony szczaw. Gotujemy około 5 minut. Gotową zupę wylewamy na talerz. Oprószamy pieprzem oraz posypujemy natką pietruszki. Na wierzchu układamy ugotowane na twardo jajko.