Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Zupa szczawiowa z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zupa szczawiowa to smak mojego dzieciństwa

Zupa szczawiowa z jajkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa szczawiowa z jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa szczawiowa z jajkiem
Kości umyć, przełożyć do garnka, zalać wrzącą wodą, ugotować. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na połowę. Szczaw przebrać, odciąć twarde ogonki , umyć, opłukać, pokroić. Na patelni rozpuścić masło, dodać szczaw, przesmażyć. Wywar z kości przecedzić na sicie, do wywaru dodać szczaw, przyprawy, gotować. Mąkę rozmieszać ze śmietaną, wlać do wywaru, zagotować. Zupę podawać z jajkiem ugotowanym na twardo.
Zupa szczawiowa z jajkiem
Szczaw został przebrany umyty i osączony
Zupa szczawiowa z jajkiem
Twarde ogonki zostały odcięte a szczaw pokrojony
Zupa szczawiowa z jajkiem
Jajka do zupy zostały ugotowane na twardo
Zupa szczawiowa z jajkiem
Szczaw został podsmażony na masełku i zostanie dodany do wywaru