justynkam

justynkam

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Zupa szczawiowa z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Prosta w przygotowaniu, a jaka smakowita, lekko przykwaskowa.

Zupa szczawiowa z jajkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa szczawiowa z jajkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa szczawiowa z jajkiem
Szczaw dokładnie umyć pokroić na mniejsze części i podsmażyć na maśle razem z posiekana cebulką .Bulion zagotować i dodać do niego usmażony szczaw. gotować około 20 minut aby zupa nabrała aromatu. Następnie mąkę rozmieszać ze śmietaną i odrobina wody i wlać do zupy. Wszystko zagotować po czym doprawić sola i pieprzem .Jaja ugotować na twardo obrać. Gotową zupę podajemy z ugotowanym i pokrojonym na ćwiartki jajkiem. Smacznego.
Zupa szczawiowa z jajkiem
Szczaw podsmażamy dodajemy do bulionu i chwilę gotujemy
Zupa szczawiowa z jajkiem
Następnie dodajemy śmietanę z mąką i diprawiamy do smaku