kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 971]

Zupa szczawiowa z mrożonego szczawiu z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną zupę szczawiową. Przygotowana z mrożonego szczawiu z dodatkiem swojskiego mleka. Polecam na obiad.

Zupa szczawiowa z mrożonego szczawiu z jajkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa szczawiowa z mrożonego szczawiu z jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa szczawiowa z mrożonego szczawiu z jajkiem
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W tym czasie obieramy marchewkę, kroimy w kostkę i myjemy. Przekładamy do gotującej się wody. W międzyczasie jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek, kroimy na połówki.

Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę. Dokładamy do gotującej się zupy po 15 minutach gotowania marchewki, gotujemy do miękkości. Wkładamy mrożony szczaw i gotujemy przez 10 minut. Wlewamy mleko i dodajemy sól, zagotowujemy. Podajemy z ugotowanymi jajkami.
Zupa szczawiowa z mrożonego szczawiu z jajkiem
Pokrojoną marchewkę wkładamy do gotującej się wody.
Zupa szczawiowa z mrożonego szczawiu z jajkiem
Następnie dodajemy pokrojone ziemniaki i gotujemy do miękkości.
Zupa szczawiowa z mrożonego szczawiu z jajkiem
Do ugotowanej zupy dodajemy mrożony szczaw.