Sposób przygotowania:
Zupa szczawiowa z mrożonego szczawiu z jajkiem
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W tym czasie obieramy marchewkę, kroimy w kostkę i myjemy. Przekładamy do gotującej się wody. W międzyczasie jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek, kroimy na połówki.
Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę. Dokładamy do gotującej się zupy po 15 minutach gotowania marchewki, gotujemy do miękkości. Wkładamy mrożony szczaw i gotujemy przez 10 minut. Wlewamy mleko i dodajemy sól, zagotowujemy. Podajemy z ugotowanymi jajkami.
Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę. Dokładamy do gotującej się zupy po 15 minutach gotowania marchewki, gotujemy do miękkości. Wkładamy mrożony szczaw i gotujemy przez 10 minut. Wlewamy mleko i dodajemy sól, zagotowujemy. Podajemy z ugotowanymi jajkami.