pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Zupa szczawiowa z warzywami na wędzonych

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa szczawiowa robiona na wędzonych żeberkach

Zupa szczawiowa z warzywami na wędzonych Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa szczawiowa z warzywami na wędzonych

 

Sposób przygotowania:

Zupa szczawiowa z warzywami na wędzonych
Żeberka wędzone zalewamy zimną wodą. Zagotowujemy na średnim ogniu. Następnie dodajemy marchewkę i pietruszkę. Warzywa dzielimy po połowie i jedną połowę wrzucamy w całości, drugą kroimy do zupy. Dosypujemy przyprawy ziołowe: ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk oraz pieprz kolorowy. Po zagotowaniu wrzucamy pokrojone ziemniaki. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Wtedy dodajemy szczaw solony. Mieszamy. Gotujemy około 7 minut i gotowe. Zupę podajemy zabieloną z połówkami jajek ugotowanymi na twardo. Smacznego.
Zupa szczawiowa z warzywami na wędzonych
Rozpoczynamy od przygotowania wywaru na bazie wędzonych żeberek
Zupa szczawiowa z warzywami na wędzonych
Dodajemy warzywa pokrojone w kawałki
Zupa szczawiowa z warzywami na wędzonych
Gdy warzywa będą miękkie dodajemy szczaw solony
Zupa szczawiowa z warzywami na wędzonych
Po dodaniu szczawiu gotujemy kilka minut

Tagi:

szczaw