Sposób przygotowania:
Zupa szparagowa z imbirem i z zacierkami
Skórkę z cytryn ścieramy na tarce. Wraz z cebulą pokrojoną w kostkę podsmażamy na maśle. Gdy cebula się zeszkli przekładamy do garnka. Dokładamy kurczaka i zalewamy 1,5 l. wody. Dorzucamy startą na grubych oczkach marchewkę. Gotujemy przez pół godziny.
Ćwiartki wyciągamy. Dorzucamy pokrojone na małe kawałki szparagi. Gotujemy przez 20 min. Dodajemy rozdrobnione mięso. Z jajka i mąki robimy ciasto na zacierki. Delikatnie wrzucamy do zupy. Gotujemy jeszcze 5 minut.
Doprawiamy gałką, imbirem i cukrem. Solimy i pieprzymy do smaku. Zabielamy śmietaną. Podajemy z posiekanym koperkiem.
Ćwiartki wyciągamy. Dorzucamy pokrojone na małe kawałki szparagi. Gotujemy przez 20 min. Dodajemy rozdrobnione mięso. Z jajka i mąki robimy ciasto na zacierki. Delikatnie wrzucamy do zupy. Gotujemy jeszcze 5 minut.
Doprawiamy gałką, imbirem i cukrem. Solimy i pieprzymy do smaku. Zabielamy śmietaną. Podajemy z posiekanym koperkiem.
Marika-
Magdalena88