mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Zupa szparagowa z kluseczkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Zupa smaki mojego dzieciństwa. Pamiętam jak robiła ją moja babcia i mama. Szparagowa obowiązkowo musi być w moim domu z kluseczkami. Mogę się nią zjadać codziennie w sezonie szparagowym.

Zupa szparagowa z kluseczkami

Składniki:

Zupa szparagowa z kluseczkami

 

  • kluseczki:

 

 

 

 

  • 1/3 szklanki wody ziemnej

 

  • sól szczypta, cukru

 

 

 

 

  • 1 litr wody

 

  • .

Sposób przygotowania:

Zupa szparagowa z kluseczkami

Przygotowanie

Zupa szparagowa z kluseczkami
Szparagi białe obrane pokrojone i zielone pokrojone na desce

Szparagi białe i zielone obieram i kroję na kawałki.

Gotowanie

Zupa szparagowa z kluseczkami
Szpragi pokrjone gotuja się wodzie pózniej dodjaę zielone szparagi

Białe szparagi Gotuję pięć minut , dodaję pokrojone zielone szparagi i gotuję dalej około 5-10 minut.

Kluseczki

Zupa szparagowa z kluseczkami
Maka pszenna jaja sól w miseczce dolewam zimną wodę

Do miseczki wbijam jajko, dodaję mąkę, sól, wodę i całość mieszam.

Gotowanie kluseczek

Zupa szparagowa z kluseczkami
Ciasto na kluseczki zarobione w miseczce wylewam do gotującej się zupy za pomocą łyżki

Ciasto na kluseczki wylewam do gotującej się zupy za pomocą łyżki. Gotuję na wolnym ogniu jeszcze od wypłynięcia na wierzch około trzy minuty. Zupę doprawiam sola, cukrem.