ania1904

ania1904

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Zupa szparagowa z parmezanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Każdą porcję zupy przed podaniem posypać parmezanem

Zupa szparagowa z parmezanem

Składniki:

Zupa szparagowa z parmezanem

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa szparagowa z parmezanem
W średnim garnku rozgrzej oliwę na średnim ogniu.Wrzuć pokrojoną cebulę,drobno posiekany czosnek i pokrojone szparagi.Smaż,od czasu do czasu mieszając,przez 5-7 minut,aż cebula zmięknie.Dodaj bulion,doprowadź do wrzenia i gotuj ok.10 min, aż szparagi będą prawie miękkie.Zdejmij z ognia i starannie zmiksuj.Wlej z powrotem do garnka,delikatnie podgrzej i dopraw pieprzem i solą do smaku.