nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Zupa szparagowo-kalarepowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Połączenie składników przez przypadek, a zupa pyszna

Zupa szparagowo-kalarepowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa szparagowo-kalarepowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa szparagowo-kalarepowa
Mięso wraz z warzywami gotujemy na wywar, tak jak na rosół. Z gotowego wywaru wyciągamy mięso oraz warzywa. Kalarepę obieramy i kroimy w kostkę, liście kalarepy myjemy i kroimy. Kalarepę wraz z liśćmi dodajmey do zupy i gotujemy, W międzyczasie przygotowujemy szparagi - odcinamy twarde końce (same powinny się złamać w odpowiednim miejscu), obieramy i kroimy na 1-2 cm kawałki, Dodajemy do zupy i gotujemy 10 minut. Ugotowaną wcześniej marchewkę kroimy w plastry i wrzucamy do zupy, doprawiamy, dodajemy koperek i gotowe, podajemy ze śmietaną, Smacznego
Zupa szparagowo-kalarepowa
Mięso i warzywa gotujemy na wywar tak jak na rosół
Zupa szparagowo-kalarepowa
Dodajemy kalarepę pokrojoną w kostkę oraz liście
Zupa szparagowo-kalarepowa
Dodajemy pokrojone szparagi i marchewkę
Zupa szparagowo-kalarepowa
Doprawiamy, dodajemy koperek i gotowe