Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa szpinakowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zdrowa zupka na każdą okazję

Zupa szpinakowa

Składniki:

Zupa szpinakowa

 

  • 30 dag szpinak,
  • 1 pęczek warzywa,
  • 2 łyżki masło,
  • 2 szkl mleko,
  • 1 łyżka koper siekany,
  • 1 łyżka natka pietruszki,
  • do smaku Sól,
  • do smaku przyprawa maggi

 

Sposób przygotowania:

Zupa szpinakowa
Warzywa obrać, pokroić, ugotować w 2 szklankach osolonej wody. Szpinak umyć, włożyć do warzyw i chwilę gotować. Następnie przetrzeć przez sito, podgrzać, dodać gorące mleko, masło, pietruszkę i koperek. Przyprawić do smaku solą i przyprawą maggi. Podawać z grzankami.