Sposób przygotowania:
Zupa szpinakowa z grzankami
Szpinak przebrać i umyć. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle albo margarynie. Dodać szpinaku i gotować 10 minut na małym ogniu. Następnie zmiksować albo posiekać i dodać do gorącego bulionu. Mąkę rozrobić ze śmietanką, wlać do zupy, szybko doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut na małym ogniu. Przyprawić do smaku. Grzanki czosnkowe:
Pieczywo pokroić w kostkę. Masło podgrzać ze zmiażdżonym ząbkiem czosnku i usmażyć na nim kostki chleba. Grzanki podawać do zupy oddzielnie. Smacznego
Pieczywo pokroić w kostkę. Masło podgrzać ze zmiażdżonym ząbkiem czosnku i usmażyć na nim kostki chleba. Grzanki podawać do zupy oddzielnie. Smacznego