Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa szpinakowa z jajkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zupa ze szpinaku jest smaczna, zdrowa i szybka w przygotowaniu.

Zupa szpinakowa z jajkami

Składniki:

Zupa szpinakowa z jajkami

 

Sposób przygotowania:

Zupa szpinakowa z jajkami
W rondelku rozgrzać masło, podsmażyć drobno posiekany czosnek, dodać szpinak mrożony i smażyć około 5 minut, zmiksować. W garnku zagotować bulion, dodać szpinak, mąkę wymieszaną z odrobiną zimnej wody, zagotować. Zdjąć z ognia, połączyć ze śmietanka, przyprawić do smaku, wymieszać. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na połówki, ułożyć na talerzach, zalać zupą. podawać.