mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Zupa szpinakowa z rukolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna zupa szpinakowa z rukolą.

Zupa szpinakowa z rukolą

Składniki:

Zupa szpinakowa z rukolą

 

Sposób przygotowania:

Zupa szpinakowa z rukolą
Na początku w garnku roztopić masło, wrzucić obraną i posiekaną cebulę, podsmażyć. Następnie wlać 1/4 przygotowanego bulionu i dusić, aż cebula stanie się miękka. Następnie szpinak oraz rukolę posiekać i dodać do cebuli. Do warzyw wlać resztę bulionu i zagotować. Doprawić solą, pieprzem, łyżeczką posiekanej drobno bazylii. Gotować jeszcze chwilę na małym ogniu pod przykryciem. Żółtko rozkłócić z 3 łyżkami śmietany i stopniowo dodawać do zupy. Następnie zdjąć garnek z ognia, zupę zmiksować i dolać sok z cytryny. Udekorować pozostałą śmietaną i posypać wierzch ziarnami słonecznika.

Tagi:

szpinak rukola