ania1904

ania1904

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Zupa tajska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Połączenie bardzo wielu smaków

Zupa tajska

Składniki:

Zupa tajska

 

  • 2 litry wody
  • 200 g piersi kurczaka
  • 300 g krewetek
  • 2 papryczki chilli
  • 100 g boczniaków
  • 4 łyżeczki pasty tom yum
  • 1 łyżka oleju
  • liście limonki kaffir
  • trawa cytrynowa
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • świeża kolendra

Sposób przygotowania:

Zupa tajska
Pokrojoną w paski pierś kurczaka podsmaż na oleju.Zalej wrzątkiem,wrzuć trawę cytrynową,posiekane chilli oraz listki limonki.Gotuj pod przykryciem około 15 minut.Dodaj pokrojone w paski grzyby,pastę tom yum i krewetki.Gotuj jeszcze 5 minut.Dopraw do smaku solą,pieprzem i sosem rybnym.Przed podaniem wyłów listki limonki,a na koniec posyp zupę świeżą kolendrą.