Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1347]

Zupa truskawkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Takie zupy schłodzone na upalne dni, to fajna sprawa

Zupa truskawkowa

Składniki:

Zupa truskawkowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa truskawkowa
Truskawki umyć, oczyścić z szypułek, połowę truskawek przetrzeć przez przecieraczkę lub sito. Przecier rozcieńczyć przegotowaną wodą do żądanej objętości. Śmietanę rozmieszać z mąką, a następnie z niewielką ilością zupy, dodać do zupy razem z pozostałymi truskawkami, dodać cukier, zagotować i ostudzić. Makaron ugotować we wrzącej osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą, dodać do zupy.

Tagi:

makaron