mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Zupa warzywna (jarzynowa)

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Najlepsza zupa jaką dotąd przygotowałam, przypomina mi dzieciństwo:)

Zupa warzywna (jarzynowa) Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa warzywna (jarzynowa)

 

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna (jarzynowa)
Wszystkie warzywa myję. Fasolkę szparagową po usunięciu końcówek kroję w 4-centymetrowe kawałki. Marchew obieram i siekam w plasterki. Ziemniaki obieram i kroję w kostkę. Kalafior dzielę na mniejsze różyczki. Seler obieram. Do garnka wkładam najpierw fasolkę, seler i marchewkę, zalewam gorącym wywarem i gotuję 10 minut, po tym czasie dodaję ziemniaki i różyczki kalafiora. Przykrywam garnek pokrywką i gotuję na niewielkim ogniu ok. 20-25 minut, aż warzywa zmiękną. Na koniec dodaję do zupy posiekaną zieleninę - koperek i natkę pietruszki. Po czym wlewam śmietanę do miseczki, dodaję kilka łyżek gorącej zupy, szybko mieszam i zahartowaną śmietanę wlewam do garnka z zupą. Całość energicznie mieszam. Na koniec doprawiam zupę do smaku solą i pieprzem. Od razu podaję.
Zupa warzywna (jarzynowa)
Marchew obieram i kroję w plasterki, fasolkę w kawałki 4 cm
Zupa warzywna (jarzynowa)
Marchewkę i pokrojoną fasolkę wkładam do garnka
Zupa warzywna (jarzynowa)
Do warzyw dodaję seler i różyczki kalafiora
Zupa warzywna (jarzynowa)
Koperek i natkę pietruszki myję, osuszam i drobno siekam

Tagi:

jarzynowa