Sposób przygotowania:
Zupa warzywna
Paprykę czerwoną myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w większe kawałki. Cukinię po umyciu kroimy w pół plasterki lub w ćwiartki w zależności od wielkości. Fasolkę szparagową odsączamy na sitku. Marchewkę i pietruszkę po obraniu kroimy w plastry, a pora po oczyszczeniu w prążki.
Boczek wędzony kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie.
Do boczku dodajemy obraną, pokrojoną cebulę i czosnek. Chwilę podsmażamy, a następnie dodajemy oczyszczone, umyte, pokrojone warzywa. Dodajemy kostkę bulionową.
Całość zalewamy wodą i gotujemy do miękkości warzyw.
Pod koniec gotowania dodajemy odsączoną fasolkę szparagową.
Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami.
Podajemy z ugotowanym drobnym makaronem.
Boczek wędzony kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie.
Do boczku dodajemy obraną, pokrojoną cebulę i czosnek. Chwilę podsmażamy, a następnie dodajemy oczyszczone, umyte, pokrojone warzywa. Dodajemy kostkę bulionową.
Całość zalewamy wodą i gotujemy do miękkości warzyw.
Pod koniec gotowania dodajemy odsączoną fasolkę szparagową.
Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami.
Podajemy z ugotowanym drobnym makaronem.
gusia1000