Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa warzywna z pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Zupa warzywna z pieczarkami i topionym serkiem jest smaczna, sycąca i bardzo szybka do przygotowania.

Zupa warzywna z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa warzywna z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna z pieczarkami
Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce w słupki. Oczyszczony por pokroić w pół krążki.

Obrane ziemniaki pokroić w kostkę, wsypać do garnka, zalać gorącym wywarem z kurczaka, dodać odrobinę soli, liść laurowy i gotować 10 minut.

Następnie dodać przygotowane warzywa i gotować do miękkości. 10 minut przed końcem gotowania wsypać posiekane pieczarki.

Pod koniec połączyć z topionym serkiem, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym lub przyprawą do zup w płynie. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki. 
Zupa warzywna z pieczarkami
Obrane ziemniaki pokroić w kostkę, wsypać do garnka, zalać wywarem i gotować.
Zupa warzywna z pieczarkami
Por dokładnie oczyścić, umyć i pokroić w półkrążki.
Zupa warzywna z pieczarkami
Po 10 minutach gotowania ziemniaków wsypać przygotowane warzywa.
Zupa warzywna z pieczarkami
10 minut przed końcem gotowania dodać posiekane pieczarki.