Sposób przygotowania:
Zupa warzywna z pieczarkami
Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce w słupki. Oczyszczony por pokroić w pół krążki.
Obrane ziemniaki pokroić w kostkę, wsypać do garnka, zalać gorącym wywarem z kurczaka, dodać odrobinę soli, liść laurowy i gotować 10 minut.
Następnie dodać przygotowane warzywa i gotować do miękkości. 10 minut przed końcem gotowania wsypać posiekane pieczarki.
Pod koniec połączyć z topionym serkiem, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym lub przyprawą do zup w płynie. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Obrane ziemniaki pokroić w kostkę, wsypać do garnka, zalać gorącym wywarem z kurczaka, dodać odrobinę soli, liść laurowy i gotować 10 minut.
Następnie dodać przygotowane warzywa i gotować do miękkości. 10 minut przed końcem gotowania wsypać posiekane pieczarki.
Pod koniec połączyć z topionym serkiem, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym lub przyprawą do zup w płynie. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Damian_ek