Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa warzywna z kaszą na podrobach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo smaczna zupa warzywna z dodatkiem kaszy perłowej. Do takiej zupy można dodać śmietany i wymieszać.

Zupa warzywna z kaszą na podrobach

Składniki:

Zupa warzywna z kaszą na podrobach

 

  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 1/2 kg podrobów z kurczaka
  • 1 cebula
  • 1 łyżka smalcu
  • 30 dag ziemniaków
  • 8 łyżek kaszy perłowej
  • 1 łyżka smalcu
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do zup w płynie

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna z kaszą na podrobach
Podroby dokładnie umyć, zalać wrzącą wodą i gotować. Następnie wsypać kaszę i gotować do miękkości. Warzywa obrać, pokroić w makaroniki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w piórka i razem podsmażyć na rozgrzanym smalcu. Podlać gorącą wodą, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować pod przykryciem do miękkości. Miękkie warzywa, połączyć z ugotowaną kaszą i podrobami, doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do zup.