Sposób przygotowania:
Zupa warzywna z ryżem
Mięso zalewam zimną wodą (2 litry) i gotuje ok. 30 minut. Ryż płucze kilkakrotnie i dodaje do gotującego się skrzydła. Marchewkę, pietruszkę, seler obieram, myje i ścieram na tarce o dużych oczkach. Jedną cebulę obieram, kroję na pół i razem z rozdrobnionymi warzywami wrzucam do gotującego się wywaru. Po 15 minutach wyjmuje mięso. Mięso oddzielam od kości, kroję na małe kawałki i ponownie wrzucam do zupy. Drugą cebulę obieram, siekam, podsmażam na maśle, zalewam 1 szklanką mleka, gotuje ok. 2 minuty, miksuje i wlewam do gotującej się zupy. Po 5 minutach gotowania zestawiam z ognia. Żółtka miksuje z pozostałym mlekiem i zabielam zupę. Dodaje sól i pieprz do smaku. Podaje z posiekanym koperkiem.