Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Zupa warzywno-mięsna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa rosołkowa z żółtkami

Zupa warzywno-mięsna

Składniki:

Zupa warzywno-mięsna

 

  • kość wołowa -1 szt
  • kura -650 g
  • żółtka -2 szt
  • por -1 szt
  • marchewka -1 szt
  • pietruszka -1 szt
  • seler -0,5 szt
  • ryż -60 g
  • masło -1 łyżka

Sposób przygotowania:

Zupa warzywno-mięsna
Zagotować w garnku 1,5 l wody. Kość i kurę umyć,włożyć na gotującą się wodę, dodać sól, gotować. W połowie gotowania dodać obrane i opłukane warzywa, gotować do miękkości. Z wywaru wyjąć mięso, wywar przecedzić. Ryż opłukać, odcedzić,zalać 150 ml wywaru i ugotować. Obrane mięso z kości i kury,zmiksować z wywarem, zagotować. Żółtka roztrzepać widelcem, dodać po łyżce 100 ml wywaru. Wlać zupę i ubijając podgrzać. Podawać z grzankami

Tagi:

ryż