graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

zupa wieloowocowa 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zupa jest bardzo owocowa i smaczna

zupa wieloowocowa 2

Składniki:

zupa wieloowocowa 2

 

 

 

Sposób przygotowania:

zupa wieloowocowa 2
pomarańcze i cytrynę sparzyć wrzątkiem ,gruszki obrać ze skórki i usunąć nasionka brzoskwinie też obrać ze skórek usunąć pestki i pokroić na małe kawałki,pokrojone gruszki i brzoskwinie zalać 1 szklanką wody i zagotować przez 10 minut na małym ogniu ,następnie wystudzić i zmiksować prze 5 minut,z cytryny i pomarańczy wycisnąć sok i dodać do zmiksowanych gruszek i brzoskwiń,żółtka utrzeć z miodem i winem i dodać do zmiksowanych owoców, wszystko schłodzić prze 0,5 godziny w lodówce podawać zimna do jedzenia