justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Zupa wiosenna z warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszna i zdrowa zupa warzywna

Zupa wiosenna z warzyw Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa wiosenna z warzyw

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa wiosenna z warzyw
Wszystkie warzywa należy dokładnie umyć. Marchewkę kroimy w małe kawałeczki. Ziemniaki kroimy w kosteczkę. Przekładamy do garnka. Dodajemy umytego i porozrywanego na cząstki kalafiora oraz pokrojoną w małe kawałki fasolkę. Warzywa zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Na koniec dodajemy drobno posiekaną pietruszkę i doprawiamy do smaku. Zupę można zabielić śmietaną.
Zupa wiosenna z warzyw
zupę gotujemy do momentu aż warzywa zmiękną