Zupa wiśniowa 3

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podajemy w pojemnikach na zupę,na pierwsze danie obiadowe,zimną lub ciepłą.

Zupa wiśniowa 3

Składniki:

Zupa wiśniowa 3

 

Sposób przygotowania:

Zupa wiśniowa 3
Wiśnie umyć pod bieżącą wodą,usunąć pestki i wrzucić do wrzątku lekko posolonego i pocukrzonego.Pogotować 5 min.,odstawić.Przed połączeniem zupy z żółtkiem robimy kluseczki z utrzepanego białka z mąką,które gotujemy kładąc łyżkę na zupie,następnie wyjmujemy z zupy i układamy na talerzach,zalewamy zupą zaprawioną żółtkiem.Odlać 2 łyżki zupy, wystudzić i rozklepać z żółtkiem,następnie do żółtka po trochu wlewać zupę mieszając,aby się nie ścięło.

Tagi:

jajko jajka