kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Zupa włoska z bakłażanem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa z bakłażanem była ciekawym doświadczeniem dla podniebienia.

Zupa włoska z bakłażanem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa włoska z bakłażanem

 

  • Bakłażan - 1 szt
  • Cukinia - 1 szt
  • Szparagówka - 0,5 kg
  • Pomidory - 3 szt
  • Seler - 1,5 szt
  • Pietruszka - 2 szt
  • Marchewka - 1 szt
  • Natka pietruszki
  • Kostka rosołowa -1szt
  • Czosnek - 2 ząbki
  • Przyprawy - pieprz, ziele angielskie, liść laurowy

Sposób przygotowania:

Zupa włoska z bakłażanem
Na samym początku obieramy i kroimy wszystkie składniki w małą kostkę. Pomidory sparzamy w celu usunięcia skóry. Następnie przygotowujemy wywar z pietruszki, marchewki, selera. W kolejnym etapie dodajemy wszystkie pozostałe warzywa oraz przyprawy.W chwili gdy zupa zaczyna nabierać koloru, należy ją intensywnie doprawiamy czosnkiem i pieprzem. W ostatnim etapie posypujemy natką pietruszki. Smacznego!!
Zupa włoska z bakłażanem
Wszystkie składniki niezbędne do przygotowania zupy włoskiej
Zupa włoska z bakłażanem
Gotowe obrane i pokrojone warzywa do wsypania do garnka
Zupa włoska z bakłażanem
Sparzone pomidorki, które zostały pozbawione skórki.
Zupa włoska z bakłażanem
Gotująca się zupa wydaje wyśmienity aromat