kropellka

kropellka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 65]

Zupa wołowa z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam przepis na pyszną zupę wołową z warzywami

Zupa wołowa z warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa wołowa z warzywami

 

  • 400 g wołowiny
  • 4 pomidory
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 marchewki
  • 2 liście selera
  • ½ korzenia selera
  • 100 g białej kapusty
  • 2 listki laurowe
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 3 ziarenka pieprzu
  • 2 szkl bulionu wołowego
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa wołowa z warzywami
Mięso umyć, usunąć tłuszcz i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w kostkę i podsmażyć. Kapustę pokroić w drobne paski. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć. Marchewkę, seler pokroić w kostkę.Czosnek drobno posiekać. Do garnka włożyć mięso, wszystkie warzywa, dodać listki laurowe, pieprz, ziele angielskie. Zalać wodą. Zagotować i zszumować. Zmniejszyć ogień, dodać bulion i doprawić solą i pieprzem. Gotować ok. 1 godziny i 20 min.
Zupa wołowa z warzywami
Mięso umyć, usunąć tłuszcz i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w kostkę i podsmażyć.
Zupa wołowa z warzywami
Kapustę pokroić w drobne paski. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć.
Zupa wołowa z warzywami
Marchewkę, seler pokroić w kostkę.Czosnek drobno posiekać.

Tagi:

wołowina