Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zupa wołowinka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa wołowinka

Zupa wołowinka

Składniki:

Zupa wołowinka

 

  • 50 dag wołowiny, pokrojonej w kostkę
  • 4 pomidory, pokrojone w kostkę
  • 1 por, posiekany
  • 15 dag kapusty pekińskiej, posiekanej
  • 15 dag marchewki, pokrojonej w kostkę
  • 2 cebule, posiekane
  • 3 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 2 l bulionu wołowego
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1 liść laurowy
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa wołowinka

Mięso, por, kapustę, cebulę, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie gotujemy w bulionie, zbieramy szumy. Dodajemy pomidory i gotujemy około godziny. Wrzucamy fasolę, kukurydzę i gotujemy jeszcze godzinę. Przyprawiamy do smaku.


Tagi:

wołowina