ava40

ava40

Kucharz
[Przepisów: 10]

Książka Kucharska: Smaki Japonii

Zupa z algami i kaszą jaglaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pożywna zupa o orientalnym smaku.

Zupa z algami i kaszą jaglaną

Składniki:

Zupa z algami i kaszą jaglaną

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z algami i kaszą jaglaną
Ogórek pokroić w paski, Pomidor sparzyć, obrać ze skórki i pokroić. Dodać pokrojone dymki, pokrojoną marchew i seler. Dodać rozgniecioną trawę cytrynową i algi. Wlać łyżkę oleju. Zalać litrem wody. Zagotować. W drugim garnku ugotować kaszę jaglaną Po zestawieniu zupy z ognia dodać pastę miso i kaszę. Odczekać ok. 2 minuty. Po tym czasie można podawać.